DAVID ALRÆK

 

(f 1983) bor i Bergen og er utdannet regissør fra Høyskolen i Lillehammer. Han arbeider i tillegg til dokumentarfilm med uttrykk som performance, dans og multidisiplinære verk. Hybrider og krysninger av ulike genre er et felt han liker å utforske, og arbeidene hans har ofte en leken og humoristisk tilnærming blandet med en eksistensiell undring.

 

David fikk prisen for Årets talent på BIFF 2016 hvor filmen hans Til Månen med Bestefar ble vist. Filmen fikk også pris for Beste mellomlange dokumentarfilm samt Publikumsprisen under Den Norske dokumentarfilmfestivalen 2017.

 

David mottok statens kunstnerstipends diversestipend for filmkunstnere i 2017, samt Bergen kommunes

kulturstipend for 2017.

 

 

OPPDRAG

 

Som fotograf og fotoregissør har David blant annet arbeidet tre sesonger på Gullrutevinneren På Liv og Død. Han har også vært medfotograf på den prisvinnende filmen Voldtatt (regi Linda Steinhof) og andre dokumentarfilmprosjekter som regissør, fotograf, klipper og produsent.

 

Av oppdrag har David blant annet gjort arbeid for Raftostiftelsen, Byarkitekten i Bergen, Bergen offentlige bibliotek, Røde Kors og Bergens tidende.

 

Av oppdrag innen dokumentasjon av kunstprosjekt har han gjort arbeider for Hordaland kunstsenter, BIT Teatergarasjen, Tag Team Studio, performancekunstner Terese Longva, KMD (tidligere Kunsthøyskolen) og improvisasjonsbandet 1982.

 

David har mange års erfaring med å holde foredrag og regissørbesøk i forbindelse med visning av filmer. Noen eksempler er Blått lerrett-intervju på Bergen kino, ’story-tellings-kurs’ for bedrifter, arrangør av samtalen ’kunstneriske valg i dokumentarfilm’ ved Den Norske dokumentarfilmfestivalen, presentasjon av kunstnerisk virke ved Second Tuesday, Mothership, New York, og publikumsmøter i forbindelse med turné på Den Kulturelle skolesekken.

 

 

UTØVER

De seneste årene har David arbeidet i en rekke tverrkunstneriske prosjekter. 

 

Som utøver innen dans og performance har David vært statist på A Song to.. (av Mia Habib) vært utøver i Marvin Gaye Chetwynds ’JABBA, I’M BACK! COME BACK TOUR, BOOK NOW!’ (Bergen Assembly), utøver i Molly Haslunds performance Claras Run (Never or Now performance festival) og med Kobie Nel i Untitled på PAB OPEN i tillegg til arbeid med egne prosjekter med performative elementer.

 

David har tilegnet seg erfaring fra deltakelse på kurs og workshops innen samtidsdans, bevegelseskunst og improvisasjon gitt av bl.a. Richard Lee, Yaniv Cohen, Johan Nilsson & Irene Sposetti, Kristine Nilsen Oma, Ponderosa Movement and discovery, John Court og Movement Research i New York.

 

Som utøver er David en allsidig med erfaring fra ulike idrett. Dette gjør at han kan gå inn i fysisk krevende prosjekter med stor kapasitet. Han bruker gjerne sine erfaringer som marathon-løper, fjellklatrer og yoga og meditasjons-trening i kunstneriske prosjekter.